Speelgoed kind 1 jaar
Speelgoed

Het leukste speelgoed voor 1-jarigen

Wat vliegt de tijd, je baby is nu een actieve dreumes die nieuwsgierig de wereld verkent. De eerste woordjes beginnen te komen en het kruipen maakt plaats voor de eerste stapjes. 

Als ouder vraag je je misschien af: welk speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar? Het is belangrijk om goed te kijken waar je kind van houdt en iets te kiezen voor educatief speelgoed dat past bij zijn of haar ontwikkelingsfase. Zo zijn de meeste kinderen van 1 jaar dol op activiteiten zoals torens bouwen, kleuren en vingerverven. Nog meer cadeau-ideeën vind je verderop in dit artikel!

Negenmaandenbeurs favorieten

  1. MEGA Bloks Grote bouwtas - 60 blokken - Classic bouwstenen - €16.96
  2. SMARTMAX | Magnetisch speelgoed | My First Safari Animals – €24,99
  3. VTECH | Loopwagen - €39,59
  4. LITTLE DUTCH | Little Dutch Stapelbekers - €21.99
  5. FISHER PRICE| Little People boerderij €48,99

Blokken

Blokken zijn perfect voor kleine bouwers. Ze helpen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en het probleemoplossend denken. Het bouwen van torens en andere constructies stimuleert de creativiteit van je kindje.

Tip! Eichorn - blokken met geluid

Stapelbekers

Er is natuurlijk niets leuker dan een toren van kleurrijke bekers te bouwen en die vervolgens met een grote lach weer om te gooien! Stapelbekers zijn niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel leerzaam. Ze helpen je kleintje bij het ontwikkelen van de hand-oog coördinatie en het leren balanceren. Terwijl ze spelen, leren kinderen kleuren en maten herkennen, en het stapelen van de bekers prikkelt hun creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Tip! Mushie Stapeltoren

Vtech educatief speelgoed

Vtech heeft een groot assortiment educatief speelgoed dat perfect is voor de ontwikkeling van je kleintje. Vtech speelgoed stimuleert de zintuigen en ondersteunt de cognitieve ontwikkeling. Zo heeft Vtech leerzame geluidenboekjes, interactieve speelboekjes en aan leerzame geluidenboekjes, interactieve speeltafels en

Onze absolute favoriet is de Vtech loopwagen. Deze loopwagen is het ideale cadeau voor kleintjes vanaf 12 maanden. Het helpt niet alleen bij de eerste stapjes, maar zit ook boordevol leuke interactieve elementen zoals knoppen om op te drukken, tandwielen om te draaien en vormen om te sorteren. Speelplezier gegarandeerd!

Tip! VTech Loopwagen

Fisher-Price speelgoed

Fisher-Price staat bekend om zijn kleurrijke, educatieve speelgoed. Van interactieve leercentra tot muziek en lichtjes speelgoed, Fisher-Price biedt veel mogelijkheden om je kindje te laten leren en ontdekken.

Tip! Fisher Price Leerplezier Game & Leer Controller NL

Speeltafel

Een speeltafel biedt verschillende activiteiten die de nieuwsgierigheid van je kindje prikkelen. Met spelletjes zoals het verplaatsen van kralen, vormen sorteren en muziek maken, stimuleert een speeltafel de fijne motoriek en het probleemoplossend vermogen.

Tip! Megabloks Speeltafel

Geluidenboekjes

Geluidenboekjes zijn niet alleen leuk om naar te luisteren, maar helpen ook bij de taalontwikkeling. Boekjes met verschillende texturen en geluiden stimuleren de zintuigen van je kindje en maken het lezen een interactieve ervaring.

Tip! WAT EEN GOAL! Geluidenboekje

Knuffels

Knuffels zijn altijd een hit! Denk aan de bekende Nijntje-knuffels of de superzachte knuffels van Happy Horse. En als je echt iets speciaals wilt, zijn gepersonaliseerde knuffels de perfecte keuze – zo heeft je kleintje altijd een unieke metgezel. Perfect voor knuffeltijd!

Tip! Happy Horse Konijn

Lees ook

10x houten speelgoed
Het leukste babyspeelgoed