Kraamvisite: door deze 7 tips geniet je volop
Zwanger

Kraamvisite: door deze 7 tips geniet je volop

 

Je baby is geboren en iedereen wil jouw kleintje bewonderen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar eerlijk gezegd heeft de bevalling er flink in gehakt. Ook vallen de gebroken nachten en de

nachtvoedingen je zwaar. Je zit bij nader inzien niet te wachten op kraambezoek dat de héle avond blijft plakken. Een kopje koffie en beschuit met muisjes, dat klinkt veel beter. Dan kun jij in de middag misschien weer een tukje doen.

Onze tips

Zorg voor een fijne en onbezorgde kraamperiode voor jou en je pasgeboren baby. Houd deze 7 tips in gedachten en het komt helemaal goed.

1.Tijden doorgeven

Gezellig al die kraamvisite, maar na een paar uurtjes vind jij het waarschijnlijk wel genoeg. Je wilt even slapen, de baby moet aan de borst of fles of je wilt met je eigen gezin weer even genieten van jullie kleine wondertje. Om plakkers te voorkomen, kun je op het geboortekaartje tijden noteren waartussen het kraambezoek welkom is. Zo is het voor iedereen duidelijk wanneer het tijd is om te vertrekken.

Het is ook slim rekening te houden met wie je op welk moment iets inplant. Zo kunnen collega's of vrienden vaak wat langer wachten dan jullie ouders.

2. Onaangekondigd

Laat je visite hun bezoek aankondigen. Een stampvol huis staat net na ja bevalling hoogstwaarschijnlijk niet heel hoog op je verlanglijstje. Vraag daarom in het geboortekaartje of de kraamvisite kan laten weten wanneer ze willen langskomen. Ook kun je in de eerste week afspreken met de kraamverzorgende dat zij de deur open doet. Bij onverwachts bezoek kan zij aangeven dat ze eerst moeten bellen om iets in te plannen.

3. Avondeten

Komt het bezoek rond etenstijd, vraag dan of ze wellicht een maaltijd voor jullie mee kunnen nemen. In alle hectiek met een baby in huis, heb je vaak geen tijd om zelf te koken. Combineer daarom visite met een avondmaaltijd en je hebt een win-win situatie.

4. Koortslip

Heeft iemand van de visite last van een koortslip, vraag dan of deze persoon een andere keer kan terugkomen. Niet aardig, maar wel verstandig. Het afweersysteem van een pasgeboren baby is namelijk nog niet ontwikkeld. De gevolgen van een koortslipbesmetting kunnen ernstig zijn. Ook zullen familie en vrienden dit altijd wel begrijpen.

5. Baby vasthouden

Iedereen wil je baby natuurlijk knuffelen. Houd er rekening mee dat je baby nog niet zo’n sterke weerstand heeft. Voel je niet bezwaard om aan het bezoek te vragen of zij hun handen willen wassen voordat ze jouw baby vasthouden.

Heb je liever helemaal niet dat jouw kindje van arm tot arm gaat? Dan biedt je het gewoon niet aan, het is helemaal jouw beslissing.

6. Met of zonder kinderen?

Hoe lief ze ook zijn, zo net na de bevalling is een huis vol kinderen soms nét te druk. Schaam je niet om je wensen kenbaar te maken. Het gaat tijdens de kraamperiode om jou.

7. Moederinstinct

Iedereen leeft tijdens deze bijzondere periode met je mee en de adviezen vliegen je tijdens de kraamperiode vaak om de oren. Laat je niet van de wijs brengen, iedereen bedoelt het goed. Neem waar nodig een advies ter harte maar volg altijd je moederhart. Ook al ben je net moeder, je moederinstinct laat je (bijna) nooit in de steek.

Ga je binnenkort zelf op kraamvisite? 

 

Indien je binnenkort zelf op kraamvisite gaat zijn bovenstaande tips dus ook handig voor jou om rekening mee te houden. Plan een datum en tijd in en houd in gedachten dat je niet te lang blijft. Neem een maaltijd mee, eventueel zelfs voor later, zodat je de kersverse ouders kunt ontlasten. Ben jij nog op zoek naar een tof kraamcadeau?

Daar kunnen wij je ook bij helpen!

 

Ook handig!

- Babychecklist voor de aanstaande papa

- Darmkrampjes bij je baby: dit kun je doen!